Girişuser Başvurusu
Dursun Ali GÖK

Tepeleri var ince ince,
Ne güzeldir Belence.
Dağlarına duman çökünce
Hüzün sarmış,
Gelin gibidir Belence...

Favorilere Ekle Göndermek biz E-posta
iletişim: belence_koyu@hotmail.com, ekleyiniz..

Ana SayfaDursun Ali GÖK / Forum / Beslenme ve Sağlık Köşesi / Genç Kalma Sırrı

Genç Kalma Sırrı

Söhbət yaradSöhbət yarad | Liste yapmak

GöndərənDaxil

belencekoyu Mesaj gönder
Dursun Ali GÖK
VIP isdifadəçi VIP isdifadəçi
Genç Kalma Sırrı
712 gün önce 17.08.2008 19:16:53 Alıntı('564115','564115','6','429')">Spam rapor edin

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Gençlik sırrı nerede

Bugün, genç kalmanın en önemli sırrını açıklıyoruz. Konunun hepinizi çok heyecanlandırdığını biliyorum.

Çaktırmak (!) istemeseler de birçok insan özellikle orta yaş ve sonrasında - kendisini daha genç, daha sağlıklı ve mutlu hissetmenin çaresini arıyor. O, mucize gençlik iksirinin veya hapının ya da iğnesinin peşinde koşuyor. Bunun için ciddi servetler harcayanlar bile var. Gençliği bazıları, estetik ameliyatlarında, büyüme hormonlarında, bazıları DHA tabletleri, MACA özlerinde bulmaya çalışıyor. Testesteron hormonuyla, östrojen destekleriyle, protein tozlarıyla amacına ulaşmak isteyenlerin sayıları da bir hayli fazla.

ÇÖZÜMÜ UZAKTA ARAYANLAR VAR

Kısacası herkes bir yol tutturmuş gidiyor. İşi daha da ciddiye alıp, çözümü çok uzaklarda arayanlar da var. Bunlar bazen Tibet'e, Nepal'e, bazen de Chiva-Som'a gidiyorlar! Taa Amerikalara kadar (Canyon Ranch) gidenler de var. Daha hızlıları ise o detoks kampı senin, bu detoks merkezi benim, koşuşturup duruyor. Türkiye'de en çok Sapanca ve Bodrum'daki detoks merkezleri tercih ediliyor. Tecrübeli olanlar iş bu noktaya geldiğinde o meşhur tekrarlamayı anımsayıp gülümsüyor. "Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik! Bir de baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz". Peki bu işi nasıl başaracağız? Genç kalmanın gerçek bir sırrı yok mu? Varsa nedir?

YOK OLUŞA İNANIN

Biliyorsunuz, ben de uzun yıllardır "genç kalmanın" değilse de iyi bir hayat sürmenin yollarını öğrenip size aktarmaya çalışıyorum. Bana göre genç kalmanın kendini iyi ve huzurlu hissetmenin önemli hem de çok önemli sırlarından biri, bu hayatın ölümlü olduğuna inanmaktır. "Hayatın ölümlü olduğuna inanıp onu keyifle, coşkuyla ama akıllıca, bilinçli bir şekilde, inanarak, kendini hayatın zenginliklerinden koparmadan" yaşamaktır.

KALICI ŞEYLER ÜRETİN

Daha önce de yazdım. Benim başucu kitaplarımdan biri de Dr. Toksöz Karasu hocanın "Huzurlu Yaşama Sanatı" isimli mükemmel eseridir. O kitaptan aldığım bazı cümlelerde Karasu hoca size anlatmak istediklerimi benden daha iyi anlatıyor:

Yazar Albert Camus ne güzel söylemiş: "Hayata karşı işlenilen bir günah varsa, bu günah, hayattan umut kesmekten çok başka bir hayat umup bu hayatın muhteşemliğini gözden geçirmekte yatar." Dr. Toksöz Karasu şunları da ekliyor: "Ne başarılılar, ne güzeller, ne güçlüler, ne zenginler, ne de bilgeler ölümden esirgenirler. Napolyon öldü. IIX. Henry, Kanuni Sultan Süleyman ve Firavun Tutan Kamun da öyle. Eserleri ve namları bugün hálá yaşayan birkaç yüz kişinin adını hatırlayabiliriz, ama davaları için yiğitçe savaşmış, güzel mektuplar yazmış geleceğin bilim adamlarını, sanatçılarını, yazarlarını ve filozoflarını yönlendirip ileriyi görmüş-ama- isimleri belleklerimizden tamamen silinmiş olan milyonlarca olmasa bile daha binlerce insan vardır. Her ne şekilde olursa olsun tüm insan bedenleri işlevlerini yitirmek ve sessizce inorgonik bir duruma dönmek üzere programlanmışlardır. Chopin'in müziği yüreklerimizde yankılanır, Cezanne'ın resimleri gözlerimize yansır, Mevlana'nın şiirleri ruhumuza işler. Bunlar ölümsüzlüğümüzün olağanüstü örnekleridir." (Huzurlu Yaşama Sanatı Boyner Yayınları 2004/ Dr.Toksöz B.Karasu)

HOŞ BİR SEDA BIRAKIN

Eğer bu hayatta gerçekten kazık çakmak istiyorsanız (!) en azından öldükten sonra da şöyle 40-50 yıl kalıcı olabilmeyi aklınızdan geçiriyorsanız gelecek nesillere bir şeyler bırakmaya yani "Baki kalan gökkubbede hoş bir seda olmaya çalışmak" genç kalmanın en önemli sırrıdır. Ben bunu "anılma- akılda kalma yaşı" diye tanımlıyorum. Biyolojik yaşınız da, kronolojik yaşınız da siz bu dünyada yaşarken lazımdır. "Anılma yaşınız" ise sizden sonra...
Kolesterole karşı elma ve stanol takviyeli yoğurt

Günde 2 elma, toplam kolesterol seviyesinde yüzde 5-10 düzeyinde bir azalma yapabiliyor. Elmanın kolesterol azaltıcı içeriği, suda eriyen bir lif olan "pektin"den ve içindeki bitkisel sterol'lerden kaynaklanır. Pektin elmadan başka greyfurtta ve havuçta bulunuyor. Yoğurt, ayran ve diğer süt ürünlerine eklenen bitkisel sterollerin de (özellikle stanol) kolesterol kontrolünü kolaylaştırdığı biliniyor.

BİR BİLGİ

Yulaf kepeği ve keten tohumu da kolesterolü önler

Yulaf kepeği ve keten tohumu, etkili kolesterol azaltıcılardır. Günde 50 gr yulaf kepeği veya yarım fincan keten tohumu kullanılarak etkin bir kolesterol kontrolü sağlanabilir. Keten tohumunu hafif alevde kavurup öğüterek salatalarınıza, yoğurda ilave edebilirsiniz. Yulaf kepeğini karbonhidratlarla yağsız süt veya yoğurtla yiyebilirsiniz. Besinlerle aldığınız kolesterolü azaltmak için, özellikle hayvansal kökenli doymuş yağ zengini yiyecekleri sınırlamak, hayatınızın içine hiç olmazsa haftada 3-4 gün, yarım saat-45 dakikalık düzenli bir egzersiz yada yürüyüş çalışması koymak gerekiyor.

Elma kabuğu mucizesi

Elma kabuğunda bulunan 'triterpenoids'in kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ortaya çıktı.
Mucize maddenin ismi 'Triterpenoids'
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ABD'de elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünün tespit edildiğini söyledi.
Düzenli olarak tüketilmeli
Gökbel, yaptığı açıklamada, elmanın sağlıklı yaşam için vazgeçilmez meyvelerden olduğunu, ülkemizin hemen hemen her yerinde bol miktarda yetişen elmanın düzenli olarak tüketilmesinin, sağlık açısından yarar sağlayacağını ifade etti.
Çalışmalar sürüyor
Prof. Dr. Gökbel, elmanın, sağlık açısından bugüne kadar bilinmeyen yararlarının öğrenilmesi ve özellikle çağın neredeyse en önemli sağlık sorunu haline gelen kanserle mücadelede kullanılabilirliğinin tespit edilmesi için gelişmiş ülkelerde çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
Elma mucizesi
Gökbel, ABD'nin saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi araştırmacılarının, elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünü tespit ettiğini vurguladı.
Karaciğer ve kalın bağırsak için bire bir
Özellikle karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen "triterpenoids" adı verilen maddeden dolayı olabileceğinin bilimsel çalışmalarda ortaya konulduğunu anlatan Gökbel, "Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Bu son çalışma, etkili bir kanser ilacı üretmeye yönelik bir adım sayılabilir" dedi.
Gökbel, ABD'nin saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi araştırmacılarının, elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünü tespit ettiğini vurguladı.
Karaciğer ve kalın bağırsak için bire bir
Özellikle karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olan elmanın bu özelliğinin, elma kabuğundan izole edilen "triterpenoids" adı verilen maddeden dolayı olabileceğinin bilimsel çalışmalarda ortaya konulduğunu anlatan Gökbel, "Daha önce yapılan çalışmalarda elmanın, farelerde meme tümörüne karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. Bu son çalışma, etkili bir kanser ilacı üretmeye yönelik bir adım sayılabilir" dedi.

Derleyen:D.ALİ GÖK

---
Belence Köyü Site Yönetimi

Yorumlar: 0 Görünümler: 403

Resimde görülen kodları giriniz 
İsminiz 
E-posta 
Sadece site sahibi görebilir

Mövzu

Sən Wiki vəya HTML etiketləri mətində isdifadə edə bilərsiniz.

Suistimal | © Kolobok smiles, Aiwan