Bayram ÜNLÜ'nün Muhtarlık Anıları 569 gün önce Alıntı('564115','564115','6','439')">Spam rapor edin -Rumi 1342 yılında yani yeni takvime göre 1922 yılında Cumhuriyetin ilanından bir yıl önce dünyaya gelmişim.
-1942'de askere gittim. Eğirdir'den trene binip 5 günde Diyarbakır'a vardık.Diyarbakır ve Erzurum'da toplam 4 sene 12 gün askerlik yaptım. Askerliği istihkam çavuşu olarak yaptım.Muhtarlık yıllarında köyüme yaptığım hizmetleri anlatmaya çalışacağım, hatırladığım kadarıyla;
-1955 Karakarakayrak suyu getirildi.
-1970-71 yılında köy mezarlığının duvarlarının yapılması.Halka o zamanın parası ile 100'er lira salma salınıp imece usulü çalışarak ilk defa mezarlığın etrafı duvarla çevrildi.
-1976 yılında elektriğin köye getirilmesi,
-Tota suyunun getirilmesi,işçiliğini tüm köy halkımız dönüşümlü olarak imece usulünce gerçekleştirmiştir.
-1977 yılında Menteşe Mahallesi'nin suyunungetirilmesi
-Köye asfaltlama yapılması
-Köy minaresi yapıldı.Osmanlar sülalesi ve Hacı Mehmet Ali sülalesi birlikte atalarından kalan, Duvanyuvası'ndaki tarlalarındaki ceviz ağaçlarını kestirip-satarak minaresinin yapılması için parasal kaynak işini çözdüler.
-Menteşe Mahallesi'ne ek derslik yapıldı.M. Ali Ünver'e muhtarlık görevini devretmeden önce.
- Tüm köy halkı ile beraber Süleyman Demirel ‘in önüne geçip,200 torba çimento bağışı alındı.Belence Köyü'nün ağaç örtü olan köprüsünün demir işçiliği de, şimdiki Ayvalıpınar belediye başkanı Faik Çırak'a yaptırılarak bugünkü beton örtüsüne dönüştürüldü.
-Muhtarlık görevinin dışında çeşitli zamanlarda Tota'da yol şantiye çavuşluğu görevlerinde bulundum.
-Köyümüze ilk olarak zirai elma dikiminde öncülük yaptım.
Röportaj / Dursun Ali GÖK, 3 Ağustos 2007
--- Belence Köyü Site Yönetimi
Yorumlar: 0 Görünümler: 1890
|